Slovnaft zvyšuje od 4. apríla cenu nafty aj benzínov

03.04.2006 Celý región

Bratislava 3. apríla (TASR) - Spoločnosť Slovnaft zvyšuje s účinnosťou od 4. apríla ceny pohonných látok v sieti čerpacích staníc Slovnaft.\r\nNafta zdražie pr...
Bratislava 3. apríla (TASR) - Spoločnosť Slovnaft zvyšuje s účinnosťou od 4. apríla ceny pohonných látok v sieti čerpacích staníc Slovnaft.
Nafta zdražie priemerne o 50 halierov na liter a benzín priemerne o 1,30 Sk na liter.

\"Spoločnosť Slovnaft menila naposledy ceny benzínu pred vyše 6 týždňami, keď cenu znížila o 60 halierov na liter. Odvtedy kótované ceny na medzinárodných trhoch síce už niekoľkokrát vzrástli, napriek tomu Slovnaft svoje ceny nezvýšil. Čakal na to, či na medzinárodných trhoch ide len o krátkodobé výkyvy, alebo o rastový trend, \" uviedla hovorkyňa Slovnaftu Hana Šimková. Posledné týždne podľa nej potvrdili, že nárast kótovaných cien na medzinárodných trhoch už nie je len krátkodobým výkyvom, ale trendom. \"Z tohto dôvodu je Slovnaft nútený na tento nárast reagovať, avšak len čiastočne, nakoľko v prípade premietnutia vývoja na medzinárodných trhoch do slovenských cien v plnej miere by sme museli zvýšiť cenu benzínu až o 2,50 Sk na liter, \" vysvetlila ďalej. V prípade benzínu od začiatku marca stúpla kótovaná cena na medzinárodných trhoch približne o 110 USD za tonu, v prepočte podľa dnešného kurzu 3 423,60 SKK, čo je vyše 20-% nárast.
 

Vyberte región

mark